HomeDocenten Jorien Kranendijk

Jorien Kranendijk

Jorien Kranendijk is werkzaam als deelprogrammamanager voor het programma Toekomst Religieus Erfgoed. Dit programma is een samenwerkingsverband van een achttal partijen, dat zich in zet voor het bieden van een toekomstperspectief voor alle kerkgebouwen in Nederland. Binnen het programma houdt ze zich o.a. bezig met kerkenvisies (de dialoog tussen lokale overheid, kerkeigenaren en andere belanghebbenden) en het vergroten van het draagvlak voor kerkgebouwen.

Ervaring

Jorien heeft meer dan 20 jaar werkervaring in de erfgoedwereld waarvan de laatste tien jaar meer specifiek in het religieuze erfgoed. Begonnen als bouwkundig adviseur is zij steeds meer opgeschoven naar de procesmatige kant waarbij de verbinding van erfgoed met andere beleidsterreinen èn de maatschappij centraal staat. Ze heeft gewerkt voor overheden en non-profit adviesorganisaties en heeft de nodige ervaring opgedaan in samenwerkings- en participatieprocessen. Binnen deze werkzaamheden heeft Jorien diverse trainingen en cursussen ontwikkeld en begeleid.

Jorien werkt vanuit de overtuiging dat erfgoed mensen kan binden en dat samenwerking de sleutel tot succes is, hoe lastig dat soms ook kan zijn.

LinkedIn:   https://www.linkedin.com/in/jorien-kranendijk-8a13a514/

www.toekomstreligieuserfgoed.nl

Jorien Kranendijk