Erfgoedhuizen en Leer je Erfgoed bundelen krachten

Publicatiedatum

De provinciale Erfgoedhuizen (OPEN) en de ErfgoedAcademie slaan de handen ineen en bundelen hun aanbod van online cursussen op één gezamenlijk platform: Leer je Erfgoed. Met dit centrale e-learningplatform hopen beide partijen de erfgoedvrijwilliger optimaal te kunnen ondersteunen en te beantwoorden aan de grote behoefte aan deskundigheidsbevordering onder vrijwilligers. Op dit moment hebben we twee nieuwe modules beschikbaar: Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen en 10 schadefactoren. Neem eens een kijkje!

Joriskerk Amersfoort
Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen

Heb je je altijd al willen verdiepen in de geschiedenis van religieuze architectuur, bijvoorbeeld omdat je als vrijwilliger actief bent in een gebedshuis of die overstap zou willen maken? In de nieuwe module Bouw- en kunststijlen kerkgebouwen maak je kennis met de verschillende kerkelijke bouwstijlen en met de soms verrassende kunststijlen in de interieurs. Leer het verschil te herkennen tussen een hallenkerk en kruiskerk en ontdek welke architecten het Nederlandse kerkenlandschap hebben gevormd. De module kwam tot stand in samenwerking met de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland (VBMK). Volg de module via onderstaande button.

Kabana
Museumtaak
10 schadefactoren

Voor elke vrijwilliger en medewerker die zich bezighoudt met het behoud en beheer van collecties, staat nu een nieuwe module over preventieve conservering online. Na het volgen van deze e-learning weet je welke tien factoren schade kunnen toebrengen aan objecten en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Soms gaat het om een langzaam proces van verval door bijvoorbeeld een onjuiste relatieve vochtigheid maar het kan ook plotseling verkeerd gaan bij het transporteren van objecten. Met de juiste kennis en voorbereiding kun je tijdig en effectief ingrijpen. De module 10 schadefactoren is een van de cursussen die tot voor kort via erfgoedvrijwilliger.nl werd aangeboden en die nu via Leer je Erfgoed beschikbaar komt. De module werd samengesteld door Erfgoed Gelderland. Volg de module via onderstaande button.