Actueel

Hier vindt u actueel nieuws en interessante publicaties.

Dinsdag 26 juni Open Huis 16:00-18:00 uur (8 juni 2018)

In het najaar hebben we weer interessante erfgoedcursussen en bijeenkomsten. Ben je benieuwd wat deze cursussen onhouden of wil je graag persoonlijk advies? Kom dan dinsdag 26 juni bij ons langs, dan vertellen wij je graag meer.

 

Studenten bedenken nieuwe plannen voor voormalig gymnasium Adbij Rolduc (25 mei 2018)

Donderdag 24 mei is voor de zesde keer gestart met de ‘Week van het Lege Gebouw’. In Kerkrade bij Abij Rolduc werken 50 studenten en docenten van verschillende opleidingen uit heel Nederland aan nieuwe plannen voor dit vroegere gymnasium.  In 5 dagen leren de studenten in korte tijd het gebouw, de omgeving én elkaar kennen. De opgedane kennis  presenteren zij op 28 mei aan de eigenaar van Rolduc  en aan een panel van deskundigen van diverse hogescholen.

Participeren kan je leren - door Tjeerd Vrij (15 mei 2018)

Tjeerd Vrij, opleidingsadviseur bij de ErfgoedAcademie geeft zijn visie over het belang van samenwerken en de kracht van erfgoed bij maatschappelijke uitdagingen zoals leegstand op het platteland, de energietransitie, waterveiligheid en klimaatverandering. 

'Omdenken' noodzakelijk in energietransitie vraagstukken (23 maart 2018)

De initiatieven voor zonnepaneel- en windmolenparken schieten als padden-stoelen uit de grond. Vaak staan diverse belangen op gespannen voet met elkaar. Leer nu in 1 dag ‘omdenken’ in energietransitie op 7 juni 2018. 

Training trajectbegeleiders Erfgoedwaarderingstrajecten (13 maart 2018)

Op 28 maart wordt een trainingsdag georganiseerd uit het Leerprogramma begeleiden van Erfgoedwaarderingstrajecten.

 

 

 

Erfgoed en ondernemerschap (11 januari 2018)

Erfgoed en ondernemerschap als thema bij de ErfgoedOntmoeting op 19 januari 2018