Erfgoed en financiën
Zeg je erfgoed? Dan zeg je ook financiering. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo is, naast vergunningen, financiering vaak nodig voor het restaureren, verduurzamen en herbestemmen van erfgoed. In deze cursus maak je kennis met financiële mogelijkheden, van subsidies tot aan crowdfunding. En met die kennis kun jij monumenteigenaren nóg beter adviseren.
Alle informatie op een rij
Dit is alles wat je moet weten over deze cursus.
- Begindatum
- Kosten
- € 475,00 (ex. 21% btw) voor publieke instellingen, overheden en non-profit organisaties. Bureaus, commerciële organisaties en instellingen betalen een toeslag van 40%.
- Doelgroepen
-
- Medewerker gemeente, rijk of provincie
- Adviseurs en architecten
- Docent
- Ina Roeterdink
- Op locatie moment
-
totOp Locatie in Amersfoort.
Andere vragen?
Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.
Waarom deze cursus?
-
Leer financiële mogelijkheden voor monumenten kennen
-
Ontdek welke factoren de financiële waarde van een monument bepalen
-
Vind een waardevol netwerk
Wat je moet weten over deze cursus
Erfgoed is een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Maar om het intact, mooi én toegankelijk te houden, is er, naast vergunningen, ook heel wat geld nodig. Soms is de eigenaar niet van alle (financiële) mogelijkheden op de hoogte. Dat is waar jij als (financieel) adviseur het verschil kunt maken.
Tijdens deze cursus leer je over het financieren van erfgoed. Wat bepaalt de financiële waarde van een monument? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? En welke subsidies kun je aanvragen? Vervolgens krijg je uitgebreid de tijd om casussen te maken en deze met de docent en andere cursisten te bespreken. Zo leer je je de theorie gelijk in de praktijk te gebruiken. Na deze cursusdag ben je helemaal op de hoogte van alle de financiële mogelijkheden die er op dat moment zijn.
Doe mee op dinsdag 15 oktober van 09.00 - 17.00 uur te Amersfoort
Is de cursus iets voor jou?
Geef jij financieel advies aan eigenaren van monumenten? Of wil je dat graag gaan doen? Dan is deze cursus iets voor jou.
Tijdens deze cursus leer en oefen je gelijktijdig. Zo verzamel je concrete tips en informatie die je in je eigen werk kunt toepassen. Je werkt samen met mensen uit andere organisaties. Deelnemers, je docent en experts vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen wanneer je ergens tegenaan loopt of inspiratie wilt delen.
Ina Roeterdink
- Specialisme
- relatiebeheer
- Social media
Ina werkt op de afdeling Partners, Strategie & Ontwikkeling van het Nationaal Restauratiefonds. Daar is ze relatiemanager Strategie & Omgeving. Daarnaast is ze coördinator en docent bij de ErfgoedAcademie.
3 redenen om je in te schrijven
-
Leer financiële mogelijkheden voor monumenten kennen
-
Ontdek welke factoren de financiële waarde van een monument bepalen
-
Vind een waardevol netwerk
Veelgestelde vragen
Wij denken graag met je mee
Heb je nog vragen? Ons team vertelt je graag alles over deze of andere cursussen.
Maak gebruik van onze jarenlange erfgoed-ervaring!