Ina Roeterdink

relatiemanager Strategie & Omgeving 
Specialisme
Relatiebeheer
Social media

Ina werkt altijd met 4 basisprincipes in haar werk: mensgericht, behoud van erfgoed door gebruik, de eigenaar staat centraal en in je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder. Nuchter, zakelijk, praktisch en vol enthousiasme, toont ze in haar lessen hoe we samen het belang van erfgoed in onze leefomgeving kunnen borgen.

Ina Roeterdink

Erfgoed is niet terugzien naar het verleden, maar vooruitzien met het verleden

Ina Roeterdink relatiemanager Strategie & Omgeving 
  • Kennis van erfgoed en opleiden
  • Meer dan 30 jaar ervaring in de erfgoedsector
  • Groot netwerk in het erfgoedveld
Amersfoort Muurhuizen

Werkervaring van Ina

Na haar studie aan de Wageningen University (voorheen Landbouw Hogeschool Wageningen) ging Ina aan de slag bij Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. En kwam daarmee in aanraking met financiële dienstverlening en met opleiden. Ze weet t nog als de dag van gisteren: haar eerste cursus voor makelaars, hoe spannend was dat, want stel dat je een vraag van een cursist niet kon beantwoorden … wat dan te doen? Begin jaren negentig ging ze aan de slag bij Nationaal Restauratiefonds: een plek waar ze zich thuis voelt. Samen werken aan maatschappelijke doelen!  

Als relatiemanager bij Restauratiefonds en als coördinator/docent bij de ErfgoedAcademie voelt ze zich als een vis in het water. En inmiddels heeft ze zoveel ervaring dat ze weet dat je een vraag ook best met ‘ik weet het niet, en ik ga het voor je opzoeken’ mag beantwoorden. 

Zo ziet een cursus bij Ina eruit

Goede voorbereiding is het halve werk, d.w.z. tijdig samen met de experts het programma bespreken op inhoud en proces én weten wie ik ‘in de klas’ heb. De cursus is een mix van kennis delen en kennis toepassen, waarbij ik de deelnemers ook vraag om eigen cases in te brengen. Interactie en variatie in aanpak is goed voor het leervermogen van de deelnemers.  

Joriskerk Amersfoort