‘Live Q&A-webinar’ voor kerkgebouwen: Verduurzaamde kerken - aanpak - proces - eindresultaat

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op maandag 27 maart van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Verduurzaamde kerken - aanpak - proces - eindresultaat.

Deze cursus is geweest
Joriskerk

Alle informatie op een rij

Met dit webinar voor kerkgebouwen reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen.

Begindatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Kerkeigenaar, -bestuur, -beheer
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseurs en architecten
  • Overige professionals

Aanmelden is niet langer mogelijk

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op
Kerk Bronckhorst

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Dit webinar voor beheerders en eigenaren van kerkgebouwen en voor andere geinteresseerden is een opvolging van het webinar in december vorig jaar. Ditmaal gaan we in op casussen die toehoorders kunnen inspireren om te verduurzamen. Waar lopen en liepen anderen in de sector tegenaan op het pad van verduurzaming. Leren van elkaar, dat staat centraal. Marc Stappers van de RCE is aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden.

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je eigenaar of beheerder van een kerk en betrokken bij het thema verduurzamen en energie besparen? Dan is dit een ideaal moment om je vragen te stellen aan de specialisten:

  • Marc Stappers (RCE) is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar houdt hij zich bezig met na-isolatie, duurzaamheid, binnenklimaat van met name musea, kerken en militair erfgoed.  Speciale aandachtsgebieden zijn thermohgyrische aspecten van thermische isolatie, mechanisch gedrag van hout op veranderingen in temperatuur en relatieve luchtvochtigheid en het thema energie binnen duurzaam erfgoed. 

Het webinar 'Verduurzaamde kerken - aanpak - proces - eindresultaat' is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. Het programma kwam tot stand in samenwerking met de Vereniging Beheerders Monumentale Kerkgebouwen (VBMK).

  • Laurentiuskerk Weesp
  • Kerk Schoonebeek
  • Kerk Bronckhorst