Q&A-webinar 'Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen'

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de Erfgoedacademie op woensdag 29 maart van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Duurzaam binnenklimaat voor erfgoedinstellingen.

Deze cursus is geweest
Museum Andrew Neel

Alle informatie op een rij

Met dit webinar voor musea reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende periode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen.

Begindatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseurs en architecten
  • Overige professionals

Aanmelden is niet langer mogelijk

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op
Cursisten samenwerken

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

De omgang met het binnenklimaat is voor veel musea lastig. Wat zijn belangrijke waarden? Hoe meet je die? Wat doet de installatie? Kan het duurzamer? Zijn er alternatieven voor het veilig opslaan en tonen van onze kwetsbare objecten? Welke risico’s lopen de voorwerpen eigenlijk? 

Allemaal vragen die voor velen niet of nauwelijks te beantwoorden zijn. Met dit webinar wil de RCE u in de gelegenheid stellen om uw vragen aan ons te stellen. Marc Stappers, bouwfysicus, en Bart Ankersmit, onderzoeker, zullen met een presentatie ingaan op uw vragen. Daarna is er ruimte voor aanvullende vragen. We hopen dat u met al deze adviezen enkele stappen kunt zetten in een betere omgang met uw binnenklimaat. 

Het webinar is geweest. U kunt wel terugkijken.

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je werkzaam bij een museum en betrokken bij het thema Energie besparen, zowel voor het gebouw als de collectie? Dan is dit een ideaal moment om je vragen te stellen aan deze twee specialisten:

  • Bart Ankersmit (RCE) is als senior onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het uitdragen van kennis over het museale binnenklimaat en collectie risicomanagement.
  • Marc Stappers (RCE)  is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hij adviseert o.a. over het klimatiseren van deze gebouwen in relatie tot de instandhouding van gebouw, interieur en collectie.

Vragen voor deze sessie kunt u alvast e-mailen naar duurzaamheid@cultureelerfgoed.nl

Ook interessant