Q&A-webinar voor musea - Energie besparen: effecten op gebouw en collectie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de ErfgoedAcademie op vrijdag 18 november van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Energie besparen: effecten op gebouw en collectie.

Deze cursus is geweest
Museumtaak

Alle informatie op een rij

Met dit webinar voor musea reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen.

Begindatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseurs en architecten
  • Overige professionals

Aanmelden is niet langer mogelijk

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Energie besparen is voor musea een uitdaging. De RCE kan de oorzaak van de problemen helaas niet wegnemen. Wel kan de RCE kennis en ervaring inzetten om te helpen om het energieverbruik tijdelijk en structureel te verlagen. Tijdens het webinar voor musea staan twee specialisten klaar om alle vragen die er leven te beantwoorden.

Webinar gemist?

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je werkzaam bij een museum en betrokken bij het thema Energie besparen, zowel voor het gebouw als de collectie? Dan is dit een ideaal moment om je vragen te stellen aan deze twee specialisten:

  • Bart Ankersmit (RCE) is als senior onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het uitdragen van kennis over het museale binnenklimaat en collectie risicomanagement.
  • Paul Steskens (Peutz) is specialist in bouwfysica en hygrothermische prestaties van gebouwen. Hij houdt zich bezig met advisering met betrekking tot thermische isolatie, luchtdichtheid, verwarming, koeling, ventilatie en airconditioning van energie-efficiënte gebouwen.

Peter de la Mar is de moderator van dit webinar.

  • Bart Ankersmit
  • Schilderijen uit de nl collectie in het depot
  • Paul Steskens