Webinar Het slavernijverleden en het Nationaal Slavernijmuseum: gedeelde geschiedenis!

Over dit onderwerp organiseert het Dutch Caribbean Heritage Platform in samenwerking met de ErfgoedAcademie een webinar. Samen met de kwartiermakers en experts van de eilanden gaan we in gesprek over dit onderwerp. Dit webinar is dan ook alvast een mooie voorbereiding op het werkbezoek dat de kwartiermakers in december aan het Caribisch gebied en Suriname gaan brengen.

Deze cursus is geweest
Slavernjverleden

Alle informatie op een rij

De roep om een Nationaal Slavernijmuseum klinkt steeds luider. Er is behoefte aan erkenning van en informatie over deze gedeelde geschiedenis. Maar hoe? En waar? De gemeente Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben twee kwartiermakers aangesteld, die samen met een projectleider een blauwdruk gaan maken voor dit nieuwe museum. Deze blauwdruk moet mede de basis vormen voor het definitieve besluit in 2023 over de realisatie en de bouw van het museum. Maar wat betekent gedeelde geschiedenis voor de eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk? En wat is de rol van de eilanden bij dit proces?

Begindatum
Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseur
  • Overige professional
Tijdsduur
16.00 – 18.00 (CET), 11.00 – 13.00 uur (Caribische tijd UTC-4)

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Het webinar is al geweest. 

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je werkzaam als erfgoedprofessional, bij een museum als historicus of heb je op een andere manier interesse en hou je je bezig met het slavernijverleden? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen!

Kwartiermakers tijdens dit webinar zijn John Leerdam en Peggy Brandson.

Hoort en zegt het voort!

 

Kwartiermakers