Webinar Op een toekomst voor klinkend erfgoed: proost!

Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN) en ErfgoedAcademie organiseren op 12 december een webinar.

Kerkorgel

Alle informatie op een rij

Aan de hand van inspirerende voorbeelden leer je wat klinkend erfgoed is, wat goed beheer inhoudt en wat de kansen zijn voor ‘nieuw/ander gebruik’. Zodat dit bijzondere erfgoed ook daadwerkelijk blijft klinken als een klok!

Startdatum
Locatie
Online
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Medewerker gemeente, rijk of provincie
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseur
  • Overige professional
Tijdsduur
15:00 tot 16:30 uur

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op
  • Bavokerk
  • Uurwerk
  • Koepelkerk

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Het gebruik van kerkgebouwen is dagelijks in het nieuws. Veel kerkgebouwen functioneren al niet meer voor de eredienst, hebben een andere functie gekregen of wachten daar op. Dat vraagt van onze samenleving aandacht en creativiteit om de gebouwen op een goede manier te behouden voor de toekomst.  Diezelfde aandacht en creativiteit is nodig voor het klinkend erfgoed – de orgels, klokken, carillons en uurwerken.  Door de transformatie van de (kerk)gebouwen verdwijnt de tijd die de torenklok aangeeft, luiden de klokken niet meer en dreigen de orgels en carillons hun vaak eeuwenoude stem te verliezen. 

Kennis hebben van dit erfgoed en van goed beheer van deze instrumenten is essentieel. En er zijn ook kansen voor dit klinkend erfgoed in de nieuwe functie van het gebouw. Denk aan educatieve mogelijkheden en de bijzondere evenementen waar een orgel of een carillon voor kan worden ingezet. 

Praat en denk mee! Meld je aan en je ontvangt binnen korte tijd meer informatie over het programma en de sprekers. 

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je kerkeigenaar, beheerder, vrijwilliger, (erfgoed)ambtenaar of heb je op een andere manier interesse en hou je je bezig met klinkend erfgoed? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen!

Klok