Werven en behouden van vrijwilligers in het Caribisch deel van het koninkrijk

Denk mee over Werven en Behouden van Vrijwilligers in het Caribisch deel van het Koninkrijk op 16 oktober 2023 van 10.00 tot 12.00 uur Caribische tijd en van 16.00-18.00 uur Nederlandse tijd.

Het Dutch Caribbean Heritage Platform organiseert, in samenwerking met de ErfgoedAcademie, haar zevende (7/10) webinar rondom dit thema. We nodigen iedereen uit die wil weten hoe je vrijwilligers kunt werven, maar ook hoe je ze duurzaam kunt verbinden aan je organisatie.

Deze webinar is geweest
Ronnie Lobo

Alle informatie op een rij

Dit is alles wat u moet weten over dit webinar.

Begindatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Musea
  • Medewerker gemeente, rijk of provincie
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseurs en architecten
  • Eigenaar industrieel erfgoed
  • Overige professionals
Webinar moment
tot
Nederlandse tijd

Aanmelden is niet langer mogelijk

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op
DCHP logo

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Veel musea en erfgoedinstellingen in het Caribisch gebied hebben behoefte aan vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen bijdragen aan beheer, onderhoud en openstelling van erfgoed en daarmee aan het behoud van erfgoed. Voor vrijwilligers kan het een inspirerende plek bieden, een team van gepassioneerde mensen en een manier om een bijdrage te leveren aan je eigen omgeving.

Toch blijkt het vaak lastig om vrijwilligers te vinden. Voor eenmalige activiteiten lukt het vaak wel (denk aan initiatieven als Aruba Doet) maar vrijwilligers vinden die zich langduriger aan erfgoed willen verbinden is een stuk moeilijker. En als je er dan een of meer gevonden hebt, hoe behoud je ze voor je instelling en hoe blijven ze geboeid en betrokken? Hoe begeleid je ze en help je ze deskundig te worden? En wat vraagt het werken met vrijwilligers van je eigen organisatie? Deze vragen staan centraal in dit webinar.

Dit webinar is interactief en geeft ruimte om te brainstormen over oplossingen die passend zijn voor de Caribische situatie samen met experts en stakeholders binnen het koninkrijk.

De experts tijdens het webinar zijn: Liesbeth Tonckens, directeur bedrijfsvoering Erfgoed Gelderland, Pauline ter Meulen, Project Manager bij CEDE Aruba en belast met de website arubavolunteers.org en (ovb) Jeanne Henriquez, Tula Museum en voorzitter Siman di Kultura CuraƧao (cultuurweek).

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je als betaalde kracht of als vrijwilliger werkzaam in een erfgoedinstelling of erfgoedstichting, in een opengesteld monument of bij een maatschappelijk project rond erfgoed, ben je betrokken bij een burgerinitiatief of gemeenschap rond erfgoed, wil je als overheid vrijwilligerswerk stimuleren of heb je op een andere manier interesse in of ervaring met vrijwilligerswerk rond cultureel erfgoed? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen!

Hoort en zegt het voort!

  • Samenwerking internationaal
  • Ronnie Lobo
  • monumental matters