Sies Vonk

Zelfstandig adviseur digitaal erfgoed
Specialisme
Digitaal Erfgoed
Social media

Sies weet, op het eerste oog, ingewikkelde materie zoals Linked Open Data op een heldere en overzichtelijke wijze uit te leggen. Door middel van training en het gebruik van de juiste tools blijkt een en ander toch eenvoudiger dan gedacht.

Sies Vonk

Digitaal erfgoed biedt oneindige mogelijkheden op het gebied van ontspanning, educatie en onderzoek

Sies Vonk Zelfstandig adviseur digitaal erfgoed
  • Uitstekende kennis van digitale erfgoedtoepassingen
  • Jarenlange ervaring in de erfgoedsector
  • Groot netwerk binnen erfgoedwereld
In de klas

Werkervaring van Sies

Netwerk Digitaal Erfgoed, de provinciale erfgoedhuizen en Landelijk contact Museumconsulenten, alle weten ze Sies te vinden voor de ontwikkeling en het beheer van kennistools. Denk aan het Spoorboekje Digitalisering Erfgoedcollecties, de Informatieplanner en de Erfgoedkit. Na een opleiding kunstgeschiedenis en jarenlange ervaring in het cultuurtoerisme en de museumwereld is Sies zich steeds meer gaan toeleggen op digitaal erfgoed en de toepassingen ervan. 

Zo ziet een cursus bij Sies eruit

Met inspirerende voorbeelden praktisch aan slag! Wat kunnen we leren van anderen en hoe kunnen we dit gebruiken in onze eigen praktijk? En dan vooral: zelf oefenen. Een beetje humor is nooit ver weg en de meeste cursisten gaan dan ook met een vrolijk gemoed naar huis en vooral met heel veel handvaten om zelf mee aan de slag te gaan.

Sies verzorgt samen met experts de cursus Digitaal Erfgoed.

Amersfoort Muurhuizen