Erfgoed beschermen doe je samen!

Publicatiedatum

Sta jij bij jouw gemeente aan de lat voor het erfgoedbeleid? Wil je of moet je met participatie aan de slag, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Of wil je het erfgoedbeleid in jouw gemeente herzien? Doe inspiratie en actuele kennis op bij de cursus gemeentelijk erfgoedbeleid van de ErfgoedAcademie!

Hilde van Werven geeft cursus Gemeentelijk erfgoedbeleid

Hilde van Werven is docent bij de ErfgoedAcademie en zij geeft deze cursus over gemeentelijk erfgoedbeleid. ‘In de gemeentelijke praktijk wordt erfgoed steeds belangrijker. Dat komt niet alleen door het onderwerp participatie in de omgevingswet, maar ook doordat steeds meer mensen gaan inzien dat erfgoed helpt bij andere maatschappelijke vraagstukken, zoals een aantrekkelijk vestigingsklimaat of het creëren van sociale samenhang. Het is dan ook leuk en zinnig deze cursus te doen met een collega van bijvoorbeeld de afdeling vastgoed of iemand die zich met leefbaarheid bezig houdt. Je kunt elkaar enorm helpen in de praktijk. Door participatief en integraal werken kun je als gemeente van 1 + 1 zeker 3 maken! Als gemeenteambtenaar zit je in verschillende rollen op verschillende momenten in het beleidsproces. In deze cursus leer je de verschillende processtappen bewust te zetten. Helpend daarbij is de erfgoedprikker. Hiermee kun je in je werkpraktijk beargumenteerd keuzes maken en samenhang brengen in het gemeentelijk erfgoed beleid.’

Hilde van Werven en diverse experts uit het veld delen graag hun kennis met je. Er is veel ruimte je eigen casussen in te brengen. De kennis en vaardigheden die je opdoet in de cursus kun je direct gebruiken in jouw organisatie. Schrijf je nu in voor de cursus Gemeentelijk Erfgoedbeleid.