Forse verduurzamingsopgave voor de monumentensector

Publicatiedatum

Monumenteigenaren zijn actief bezig met verduurzaming. Gestimuleerd door een hoge energierekening, de wens tot verbetering van comfort en milieu, ondernemen zij actie. Ambitie is er genoeg: 80% van de monumenteigenaren geeft aan binnen 3 jaar maatregelen te willen treffen. De sector heeft zich gecommitteerd aan een CO₂-reductie van 40%, echter onderzoek wijst uit dat de huidige maatregelen onvoldoende zijn om deze duurzaamheidsdoelen van 2030 te behalen. Werk aan de winkel dus!

Twickel

Ondertussen ontstaat er een enorme vraag naar informatie en kennis. Monumenteigenaren hebben plannen en vragen. Wat kan er, wat mag er en hoe bewaken we de monumentale waarden zonder de opgave te frustreren? Hoe leiden we dat in goede banen?

De ErfgoedAcademie biedt erfgoedprofessionals die betrokken zijn bij verduurzaming van erfgoed meerdere cursussen aan om optimaal aan te sluiten op deze forse opgave. Waarin je enerzijds leert hoe erfgoed een belangrijke bijdrage kan leveren aan de energietransitie en anderzijds hoe je eigenaren kunt ondersteunen met beleid en gedegen advies.

Heb je behoefte aan andere kennis binnen het erfgoedveld? Kijk naar het actuele cursusaanbod.