Nieuwe podcast opname: Anita Blom

Publicatiedatum

Welkom bij Niet Zomaargasten, de podcastserie van de ErfgoedAcademie waarin we in gesprek gaan met erfgoedprofessionals in hart en nieren. De gemeenschappelijke deler? Ieder van hen heeft onlangs afscheid genomen van hun langjarige vaste baan. We kijken met hen terug, staan stil bij het heden en werpen een blik op de toekomst. Wat laten zij achter, wat geven zij ons mee? In elke aflevering sluit een jonge erfgoedprofessional aan om zijn of haar blik op de toekomst te delen.

anita_blom

Nieuwe aflevering Niet-Zomaar gasten! Op een zonnige dag in het Klooster namen we weer een interessante podcast op. Dit keer met niemand minder dan Anita Blom.

In deze podcast deelt Anita Blom haar expertise over alledaags erfgoed en de waardering ervan. Anita: ‘Niks aan, die bloemkoolwijken’, dacht ook ik in eerste instantie, maar ik ben ze enorm gaan waarderen. Post-65 wijken zijn bijzondere wijken waarin voor mij de mens en de ruimtelijkheid centraal staan”. Voor haar is het verhaal achter een Post 65 gebouw of een gebied net zo belangrijk, zo niet belangrijker, dan de expertwaarde of de ontwerper ervan. Luister in deze podcast naar haar ideeën hierover.

Ook jong professional Sarah Gresnigt, beleidsadviseur bij gemeente Nieuwegein, schoof bij haar aan tafel. Samen met Anita wierp zij een blik op de toekomst van alledaags erfgoed. Sarah over participatie: ‘het meenemen van inwoners en eigenaren bij het waarderen van Post65 erfgoed is een enorme meerwaarde. Ze weten zoveel meer dan je als gemeente ooit kunt weten’. 

Ben je benieuwd naar hun verhalen? Luister via onderstaande knop dit bijzondere  interview! 

>> Noteer ook alvast 20 juni 15.30 – 16.30 uur in je agenda voor ons gesprek met Frank Strolenberg. Je kunt ook deze opname bijwonen door je alvast aan te melden!