Succesvolle editie van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw in Overijssel

Publicatiedatum

Op 1 maart vond de afsluiting van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw plaats in Boskamp. Vanwege het enthousiasme van de deelnemers, wordt de Leerlijn dit najaar herhaald.

Overijssel

Op 1 maart vond de afsluiting van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw plaats in Boskamp. Vanwege het enthousiasme van de deelnemers, wordt de Leerlijn dit najaar herhaald. Verschillende experts deelden gedurende 5 bijeenkomsten (fysiek en online) kennis over hoe de deelnemers aan de slag kunnen met de toekomstplannen van hun kerkgebouw. Deze experts hebben kennis op het gebied van gebruiksmogelijkheden, omgevingsfactoren, duurzaamheid, financiën en exploitatie.

De Leerlijn Behoud het Kerkgebouw wordt aangeboden, omdat er in Overijssel steeds meer kerkgebouwen leeg komen te staan. De provincie Overijssel en ErfgoedAcademie organiseren deze leerlijn omdat het belangrijk is dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van dorpen of steden. 

Marije Veneman, deelnemer van de Leerlijn: ‘Hoewel niet alles voor elk gebouw van toepassing was, zat er eigenlijk altijd wel iets tussen waar je wat mee kon. Doordat anderen pitches gaven van hun kerkgebouw en lieten zien wat er al gebeurd was, leer je veel over de mogelijkheden die er zijn om je dorp of gemeenschap mee te krijgen in de plannen die er liggen en zie je welke obstakels er zijn. Tijdens de Leerlijn leer je nieuwe mensen kennen die vaak in dezelfde situatie zitten als jijzelf. Ook kun je advies vragen aan de sprekers en je hoeft het wiel ,omtrent erfgoed, niet zelf uit te vinden. Dat kun je ‘gewoon’ van de provincie overnemen. Al met al een goede en leerzame leerlijn!’

Wil je ook meer weten over hoe je jouw kerkgebouw toekomstbestendig kunt maken? En heb je behoefte aan handvatten? In het najaar volgt een nieuwe editie, schrijf je in voor de interesselijst en we brengen je als eerste op de hoogte van de nieuwe data. 

Groepsfoto Olst