Terugblik cursus Erfgoed, een kennismaking

Publicatiedatum

De najaarscursus 'Erfgoed, een kennismaking' is afgerond. Docent Peter de la Mar kijkt tevreden terug op de drie cursusdagen.

Peter de la Mar Joriskerk
Katja

De najaarscursus 'Erfgoed, een kennismaking' is afgerond. Een enthousiaste groep deelnemers uit allerlei organisaties is door een team experts wegwijs gemaakt in de wereld van de boeiende erfgoedsector: wat is erfgoed eigenlijk en hoe zijn we daar in de loop der tijd mee omgegaan? Wat zijn de kenmerken van deelgebieden als roerend erfgoed, landschappelijk erfgoed, archeologie, digitaal erfgoed en immaterieel erfgoed? Ook kwamen dilemma’s van nu aan bod en hoe betrek je daar de samenleving goed bij? In deze cursus krijg je een brede oriëntatie op het huidige erfgoedveld én ontmoet je interessante collega's.

Docent Peter de la Mar kijkt tevreden terug op de drie cursusdagen: "Het is opvallend dat veel deelnemers met dezelfde soort vragen zitten, ook al werken ze in verschillende rollen. Ik vind het leuk om te zien dat ze daardoor niet alleen van de experts, maar ook van elkaar leren!"

Tot slot!

Heb je deze cursus gemist en wil je graag meedoen? De volgende editie staat al gepland voor september 2024.