Vier nieuwe modules op leerjeerfgoed.nl

Publicatiedatum

Op ons e-learningplatform voor vrijwilligers en liefhebbers van erfgoed ‘Leer je Erfgoed’, hebben wij weer vier nieuwe modules toegevoegd.

Erfgoededucatie

Deze leuke en vooral leerzame modules zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Organisatie Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN), waar wij sinds 2022 mee samenwerken aan toegankelijke en inspirerende e-learnings. Ben je nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op Leerjeerfgoed.nl. De online modules zijn gratis te volgen en duren ongeveer 30 minuten. Je hoeft je alleen te registreren en in te loggen. Hier alvast een sneak preview van de nieuwe modules.

  • Erfgoededucatie
  • Fondsenwerving
  • Communicatie voor erfgoedorganisaties
  • Vrijwilligersbeleid. 

Nieuwe module Erfgoededucatie

Hoe past een bezoek aan een museum of andere erfgoedinstelling in het basisonderwijs? In welke vorm kan dat het beste? En waar moet je allemaal rekening mee houden voordat je een school benadert? De module Erfgoededucatie helpt erfgoedinstellingen op weg die hiermee aan de slag willen. Met succesvolle voorbeelden, praktische tips en belangrijke contactpunten kun je goed voorbereid beginnen.

Erfgoededucatie
Fondsenwerving

Nieuwe module Fondsenwerving

Heb je een goed idee voor een project, maar onvoldoende financiële middelen om het plan te realiseren? In de module Fondsenwerving leer je de benodigde basisvaardigheden om geschikte fondsen bij je plan te betrekken: het schrijven van een aansprekend projectplan, het maken van een correcte begroting en het op de juiste manier afleggen van verantwoording na afloop van je project.
 

Nieuwe module Communicatie voor erfgoedorganisaties

Hoe communiceer je als erfgoedorganisatie op een doeltreffende en professionele manier met je doelgroep(en)? Wie zijn je doelgroepen precies en wanneer is welk communicatiemiddel het meest effectief? Deze module biedt je praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan met een communicatiewerkplan voor een specifiek project of evenement.
 

Communicatie
Vrijwilligersbeleid

Nieuwe module Vrijwilligersbeleid

In deze module leer je hoe je aan de hand van de zes B's een goed intern vrijwilligersbeleid formuleert: beschrijven, binnenhalen, begeleiden, basisvoorwaarden, belonen en beëindigen. Diverse voorbeelden van praktijksituaties geven inzicht in hoe je met je vrijwilligers om zou willen gaan en welke onderlinge afspraken daarbij komen kijken.
 

Modules Leer je Erfgoed nu ook toegankelijk via www.erfgoedvrijwilliger.nl

De provinciale Erfgoedhuizen, verenigd in de Organisatie Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN), en de ErfgoedAcademie gaan samen gratis online cursussen aanbieden aan erfgoedvrijwilligers. De e-learningmodules van het platform Leer je Erfgoed worden toegevoegd aan het cursusaanbod op erfgoedvrijwilliger.nl. Zowel OPEN als de ErfgoedAcademie hebben de afgelopen jaren e-learningmodules ontwikkeld. OPEN startte in 2020 met het aanbieden van online cursussen op erfgoedvrijwilliger.nl. 
 
In september 2022 besloten OPEN en de ErfgoedAcademie hun krachten te bundelen en samen verder te werken aan inspirerende e-learnings voor vrijwilligers en medewerkers in en rond het erfgoed via het platform Leer je Erfgoed. De samenwerking verbindt de expertise van de ErfgoedAcademie als nationaal cursusinstituut met de kennis en het provinciale netwerk van de Erfgoedhuizen verenigd in OPEN. Om nog meer vrijwilligers toegang te geven tot de gratis modules, is het e-learningaanbod van Leer je Erfgoed nu ook te vinden op erfgoedvrijwilliger.nl, dé plek voor vacatures en verdieping.