Q&A-webinar: Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseert in samenwerking met de ErfgoedAcademie op woensdag 7 december van 10:00 – 11:30 uur (online) een ‘Live Q&A’-webinar onder de titel: Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen.

Deze cursus is geweest
Kabana

Alle informatie op een rij

Met dit webinar voor kerkgebouwen reageert de RCE op de zorgen die op verschillende manieren bij de Rijksdienst binnenkomen over hoe eigenaren en beheerders de komende winterperiode doorkomen dan wel hun exploitatie rond moeten krijgen.

Begindatum
Kosten
Gratis
Doelgroepen
  • Kerkeigenaar, -bestuur, -beheer
  • Medewerker erfgoedorganisatie
  • Adviseurs en architecten
  • Overige professionals

Aanmelden is niet langer mogelijk

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op

Wat kan ik verwachten van dit webinar?

Energie besparen is voor kerken een uitdaging. De RCE kan de oorzaak van de problemen helaas niet wegnemen. Wel kan de RCE kennis en ervaring inzetten om te helpen om het energieverbruik tijdelijk én structureel te verlagen. Tijdens het webinar voor kerkgebouwen staan drie specialisten klaar om alle vragen die er leven te beantwoorden.

Webinar nog eens terugkijken of gemist?

Het webinar is opgenomen. 

Is dit webinar iets voor jou?

Ben je eigenaar of beheerder van een kerk en betrokken bij het thema verduurzamen en energie besparen? Dan is dit een ideaal moment om je vragen te stellen aan deze drie specialisten:

  • Marc Stappers (RCE) is als specialist Bouwfysica werkzaam op de afdeling Monumenten en Collecties bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar houdt hij zich bezig met na-isolatie, duurzaamheid, binnenklimaat van vooral musea, kerken en militair erfgoed.

  • Arthur van Wijk (‘kerk verantwoord verwarmen’) houdt zich al sinds ruim 30 jaar bezig met installaties. Van het bereken en ontwerpen naar het adviseren en begeleiden van projecten. Zijn ervaring is het ontwerpen van installaties voor met name bijzondere en monumentale gebouwen. Hierbij kun je denken aan kerken, musea, theaters maar ook scholen en zwembaden.

  • Erik Winkel is directeur van Flentrop Orgelbouw. In die hoedanigheid heeft hij wereldwijd ervaring met orgels in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden. 

Het webinar Verduurzaming van kerkgebouwen én nu energie besparen is een samenwerking van het programma Duurzaamheid en het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. 

Jorien Kranendijk is de moderator van dit webinar.

  • Laurentiuskerk Weesp
  • Kerk Schoonebeek
  • Kerk Bronckhorst