Peter de la Mar

Eigenaar MINE Peter de la Mar
Specialisme
erfgoed beleefbaar maken
Social media

Peter krijgt energie van een rol waarin hij het verschil kan maken. Met zijn analysekracht kan hij complexe situaties snel doorgronden en erop reflecteren. Met zijn organisatiekracht creƫert hij overzicht en een passend pad naar een doel. Zijn communicatiekracht maakt het hem mogelijk om de juiste toon te raken, ook/juist in moeilijke situaties.

Peter de la Mar

Als het lukt om mensen van erfgoed te laten houden, is de kans op duurzaam beheer en gebruik en stuk groter.

Peter de la Mar Eigenaar MINE Peter de la Mar
  • Passie voor erfgoed
  • Heldere structuur en duidelijke instructies
  • Volop energie en als het kan met humor

Werkervaring Peter

Peter is afgestudeerd als planoloog in Nijmegen. Na een lange periode in de financiƫle dienstverlening heeft hij besloten om dichter bij zijn passie te werken.

Peter is nu werkzaam als zelfstandig projectmanager, veelal op het gebied van erfgoed. Vanuit zijn eigen bedrijf helpt hij diverse organisaties om op allerlei manieren de prachtige verhalen over de historie te vertellen. Recente voorbeelden zijn de organisatie van de Open Monumentendagen, de realisatie van een expositie in de Commandobunker op de voormalige vliegbasis Soesterberg en... het docentschap binnen de ErfgoedAcademie.

Voor welke bedrijven en instanties heb je gewerkt?

Provincie Utrecht, gemeente Zeist, Het Utrechts Landschap, Landschap Erfgoed Utrecht, Provinciaal Erfgoed Expert Team, erfgoedkoepel Geheugen van Zeist e.a.

Hoe ziet een cursusdag eruit bij jou als docent?

In een prettige sfeer hoop ik, samen met de experts, een leerzame dag aan te bieden waarin volop ruimte is voor interactie.

  • Zeist
  • Utrechts Landschap
  • Peter de la Mar Joriskerk