ErfgoedAcademie is op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter

Publicatiedatum

Met het oog op het aflopen van de zittingstermijn van onze huidige voorzitter, Joks Janssen, zijn wij op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter voor de Victor de Stuersstichting.

vds bestuur

In de afgelopen 5 jaar heeft Joks een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de ErfgoedAcademie, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van de ErfgoedAcademie naar een stabiel en vooraanstaand instituut in de erfgoedsector.

Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe voorzitter; een bestuurlijk boegbeeld met hart voor (gebouwd) erfgoed en een goed begrip van de toegevoegde waarde van erfgoed in de samenleving.

De Victor de Stuersstichting is een not for profit organisatie met een publieke opdracht, die zich inzet voor een deskundig erfgoedveld. Via de ErfgoedAcademie geeft de stichting invulling aan deze doelstelling. Samen met kennispartners in alle erfgoeddomeinen richt de ErfgoedAcademie zich op ondersteuning van erfgoedprofessionals in hun werkpraktijk door het vergroten van kennis en trainen van vaardigheden. De nieuwe voorzitter van de Victor de Stuersstichting geeft mede vorm aan de verdere ontwikkeling van de ErfgoedAcademie.