HomeOpleidingsaanbod ErfgoedOntmoeting

ErfgoedOntmoeting

Twee keer per jaar organiseren we een ErfgoedOntmoeting. Met deze ‘Ontmoetingen’ bieden we onze leden een moment om elkaar (weer) te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen. Het doel van deze ontmoetingen is tweeledig: het onder de aandacht brengen van vakinhoudelijke ontwikkelingen en een moment voor leden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en het eigen denken aan te scherpen.

ErfgoedOntmoeting 28 oktober 2022

Deze ‘Ontmoeting’ is altijd een feestelijk moment in het jaar. Op die dag vindt de publieke afsluiting van de Leergang Erfgoedfilosofie plaats, waarmee we  nieuwe Alumni mogen verwelkomen. Daarnaast is er de jaarlijkse ErfgoedAcademielezing. Het programma is nog niet bekend. 


Terugblik 17 januari 2020

Locatie: Villa Jongerius te Utrecht

Deze ErfgoedOntmoeting opende met een Openbaar Dispuut aan de hand van presentaties van 3 nieuwe Erfgoedacademieleden:  Isabel van Lent, Gertjan de Boer en Yvonne Boonstra. 

Vervolgens werd de lezing uitgesproken door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester) met als thema: De relatie tussen architectuur en erfgoed; een beschouwing, met aansluitend een verdiepend gesprek onder leiding van Erik Boers. 

Hieronder een kort filmpje met een samenvatting van de bijeenkomst. 

Terugblik 13 juni

Klik op de foto voor een korte terugblik van de bijeenkomst op donderdag 13 juni waar het afscheid centraal stond van Fons Asselbergs en Monique Eerden. Bas Heijne sprak de ErfgoedLezing uit met als titel: "Erfgoed als opdracht". 

 


Terugblik voorgaande jaren

Klik hier voor een terugblik naar eerdere bijeenkomsten.