Erfgoed, Economie en Toerisme

Wat maakt het erfgoed in jouw omgeving bijzonder? En hoe kan het bijdragen aan het toeristische beleid van je gemeente? In deze cursus leer je hoe je de bijzondere verhalen over het erfgoed deelt. Je ontdekt hoe erfgoed, economie en toerisme elkaar versterken, en hoe jij hier vanuit je werk aan bijdraagt.

Excursie

Alle informatie op een rij

Dit is alles wat je moet weten over deze cursus.

Begindatum
Data voor najaar 2024 volgen
Kosten
€ 475,00 (ex. 21% btw) voor publieke instellingen, overheden en non-profit organisaties. Bureaus, commerciële organisaties en instellingen betalen een toeslag van 40%.
Doelgroepen
 • Medewerker gemeente, rijk of provincie
 • Medewerker erfgoedorganisatie
Docent
Yvonne Ploum

Andere vragen?

Wij beantwoorden ze graag! Als je twijfelt, kunnen we je ook helpen met het kiezen van een cursus die bij jou past.

Neem contact op

Waarom deze cursus?

 • Krijg inzicht in het economische en toeristische belang van erfgoed
 • Leer het unieke verhaal van erfgoed in jouw omgeving vertellen
 • Maak een plan van aanpak voor jouw eigen situatie
 • Amersfoort2
 • Cursisten
 • Gouda

Wat je moet weten over deze cursus

Wat is het unieke verhaal van het erfgoed in jouw gemeente? Erfgoed geeft je gemeente een zichtbare identiteit. Maar hoe kunnen inwoners, bedrijven en erfgoedinstellingen samenwerken om dit zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen? Dat creëert een prettige en interessante omgeving voor inwoners, bedrijven en bezoekers en heeft ook financiële voordelen.

In deze cursus leer je hoe je erfgoed inzet voor het economische en toeristische belang van je gemeente. Je doet dit aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeeld: de stad Amersfoort. Ook krijg je concrete tips en kennis waar je meteen mee aan de slag kunt in je werk.

De cursusdata zijn nog niet vastgesteld. U kunt het interesseformulier invullen, dan informeren wij u wanneer de data zijn vastgesteld.

Is de cursus iets voor jou?

Ben je verantwoordelijk voor erfgoed, recreatie en/of toerisme? En wil je meer weten over de rol die erfgoed kan spelen voor een economisch en toeristisch bloeiende stad, gemeente of provincie? Volg dan de cursus Erfgoed, economie en toerisme. Je bent ook van harte welkom als je werkt bij een museum, adviesbureau voor toerisme, VVV-kantoor, ondernemersvereniging of op een andere manier bij erfgoed betrokken bent. 

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten, waardoor je ruim de tijd krijgt om je te verdiepen in het onderwerp én een plan van aanpak maken voor je eigen situatie. Verder werk je samen met mensen uit andere organisaties. Zij en je docent vormen een waardevol netwerk. Hier kun je ook na de cursus op terugvallen als je ergens tegenaan loopt of inspiratie wilt delen. Een boeiende excursie door de binnenstad va Amersfoort staat ook op het programma. 
 

Yvonne Ploum

Ontmoet de docent
Specialisme
Erfgoed
Social media

Yvonne is inhoud gedreven. Of het nu gaat om musea, monumenten, landschap, archeologie of immaterieel erfgoed; Yvonne streeft er altijd naar erfgoed in te zetten voor maatschappelijke opgaven. Yvonne verbindt kennis aan een brede praktijkervaring. Ze relateert het individuele verhaal graag met humor aan het universele.

Yvonne Ploum

Erfgoed relevant maken en houden in dienst van een duurzame en mooiere wereld staat voor mij centraal

Yvonne Ploum Directeur ErfgoedAcademie

Zijn deze cursussen ook iets voor jou?

3 redenen om je in te schrijven

 • Krijg inzicht in het economische en toeristische belang van erfgoed
 • Leer het unieke verhaal van erfgoed in jouw omgeving vertellen
 • Maak een virtuele excursie door de Koloniën van Weldadigheid

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij denken graag met je mee

Heb je nog vragen? Ons team vertelt je graag alles over deze of andere cursussen. 

Maak gebruik van onze jarenlange erfgoed-ervaring!

Neem contact op