Een groen najaar bij de ErfgoedAcademie!

Publicatiedatum

In het najaar organiseert de ErfgoedAcademie twee cursussen over Groen erfgoed: op 18 september gaat Groen erfgoed, een kennismaking van start en op 13 november is het de beurt aan Groen en landschappelijk erfgoed in beweging. Carla Scheffer is de docent van beide cursussen. We stelden haar een paar vragen over de eerste cursus van de twee, Groen erfgoed, een kennismaking. De cursus Groen en landschappelijk erfgoed is een verdieping op de eerste cursus. Initiatiefnemer Peter Zwemer van Erfgoed Zeeland vertelt er meer over.

Zuylesteijn
Groen erfgoed, een kennismaking

Wat is groen erfgoed eigenlijk en waarom is het zo belangrijk om het te behouden? Welke rol kan het spelen bij klimaatopgaven binnen je gemeente of regio? Wat komt er aan de cursus aan bod en hoe ziet dat er in de praktijk uit? Carla vertelt in het interview uit haar eigen ervaring over de vraagstukken en uitdagingen die bij groen erfgoed komen kijken. 

Carla Scheffer
Groen en landschappelijk erfgoed in beweging

Ook spraken we met Peter, die vertelt over de totstandkoming en de inhoud van de cursus Groen en landschappelijk erfgoed in beweging. Verder gaat hij in op welke uitdagingen hij ziet voor groen en landschappelijk erfgoed en hoe dat er in de Zeeuwse praktijk uitziet.

Peter Zwemer